Fler chefer ska utbildas i hållbarhet

Fler chefer ska utbildas i hållbarhet

De chefer som är medlemmar i Ledarna ska nu erbjudas samma mentorskapsprogram inom hållbarhet som NMC Nätverket för hållbart näringsliv tidigare erbjudit sina medlemmar.

Enligt de bägge intresseorganisationerna tappar cheferna fart i hållbarhetsarbetet. På senare år är det allt färre chefer som beskriver sitt hållbarhetsansvar som tydligt. Genom samarbetet mellan de två organisationerna ska cheferna få rätt förutsättningar att leda omställningen.

”Chefens roll i den gröna omställningen är helt central. Chefer gör skillnad och vi vet att de vill vara med och ställa om. Men om hållbarhetsuppdraget är otydligt riskerar omställningen att bromsa in”, säger Andreas Miller förbundsordförande Ledarna, i en kommentar.

Förutom samarbete kring utbildning, där även medlemmar i NMC erbjuds utbildning i ledarskap, så tar nu Ledarna även plats i juryn som utser vinnaren av priset Hållbart ledarskap 2021.

”Vi ser många möjligheter med vårt nya samarbete eftersom det väver samman två av de kanske viktigaste frågorna på näringslivets agenda – nämligen hållbarhet och ledarskap. Tillsammans skapar vi en möjlighet att lyfta frågor som tydliggör ledarskapets roll i den hållbara omställningen samtidigt som vi når en större målgrupp för mentorskapsprogrammet och priset Hållbart Ledarskap”, säger Zara Berglund, tf. Generalsekreterare för NMC, i en kommentar.

Will Russia’s Belated Promotion of Sputnik V at Ho...
BCG: Så blir företaget ”ekosystempositivt”

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://theblackowl.se/